Vad är tjänstepension?

Majoriteten av Sveriges anställda tilldelas tjänstepension av sin arbetsgivare. Men det är upp till dig att veta om din arbetsplats erbjuder förmånen. Därför är det viktigt att vara påläst och alert under avtalsskrivningar och arbetsgivarsamtal. För att guida och underlätta för dig så har vi knåpat ihop en handledande text i ämnet:

Vad är tjänstepension?

Tjänstepensionen innefattar tre delar:

  • Sjukförsäkring: En försäkring vid sjukdomsfall
  • Efterlevnadsskydd: En tjänstepension för dina anhöriga om du går bort
  • Ålderspension: Varierar beroende på din tjänstepension

Om du har ett kollektivavtal så är det högst sannolikt att du har tjänstepension, därför är det extra viktigt att du begär ett sådant avtal. Du kan dock ha ett individuellt avtal med din arbetsgivare som gäller tjänstepension, utan kollektivavtal. Det är upp till dig.

Tjänstepension delas även in i två delar, där du kan välja om du vill ha en förmånsbestämd eller en premiebestämd tjänstepension. Den förstnämnda garanterar dig en bestämd procent av din grundlön, medans den sistnämnda är en individuell överenskommelse med din arbetsgivare på en viss summa.

Är det viktigt med tjänstepension?

Som grundsvar, ja. Det svårt att överleva som pensionär på din grundpension från staten. Så det är bra att redan tidigt i karriären hålla koll på den tjänstepension som erbjuds av respektive arbetsgivare.

Om du är egenföretagare eller är anställd på ett företag utan tjänstepension så kan det vara bra att spara på egen hand. För att komma upp i en kompensatorisk summa så bör du spara ca. 4.3% av din lön.

När betalas min tjänstepension ut?

Tillsammans med din totala pension så delas tjänstepensionen ut när du fyllt 65 år. Det är åldern då de flesta blir pensionärer. Du väljer själv under hur lång period du vill fördela pensionen på och du kan även välja att ta ut den tidigare. Om så är fallet kan du kontakta ditt tjänstepensionsbolag.