Kontakta oss

Här hos oss är våra konsulter experter på din framtida ekonomi; närmare bestämt din pension. Vi tar oss an alla typer av uppdrag där fokus ligger på tjänstepensionen och har du funderingar kring vad tjänstepension egentligen innebär för dig är du varmt välkommen att kontakta oss. Vi har lång erfarenhet och kompetens som konsulter inom tjänstepension där vi framför allt riktar oss till dig som har eller har haft chefsroller på företag.

Idag har cirka nio av tio anställda på företag en tjänstepension, vilken är den del du som pensionär fått inbetalad från din arbetsgivare under åren. Dt är inte lag på att alla arbetsgivare ska betala in tjänstepension, vilket innebär att det inte är självklart att det företag som anställer dig betalar in denna del. Det är upp till dig som anställd att noga kontrollera huruvida din arbetsgivare betalar tjänstepension och våra konsulter hjälper dig gärna med att se över detta och din totala pension.

Beroende på var du är anställd kan din tjänstepension se olika ut; ibland är det kollektivavtal som bestämmer upplägget medan det andra gånger kan vara ett resultat av en dialog mellan dig och din arbetsgivare. Din tjänstepension kan dessutom variera beroende på var i landet du bor eftersom att olika fackförbund och kollektivavtal kan skilja sig mellan regioner, län och kommuner. Vad är då bättre än att få experthjälp från oss som sysslar med tjänstepensionsfrågor hela dagarna? Vi tar fram rätt information till dig som anställd och kontrollerar så att allting följs samt sköts korrekt.

Skulle du händelsevis inte inneha någon tjänstepension från din arbetsplats är det kanske på god tid att börja spara på egen hand. Det finns vissa riktmärken som är framtagna för att guida den som ska spara till sin egen pension, syftet är att hitta en procentuell nivå för sparande av din totala månadslön. Vi går mer än gärna igenom detta tillsammans med våra klienter!

Varmt välkommen att höra av dig!