Konsult för chefer angående tjänstepension

Som chef finns det mycket att hålla reda på. Man ska se till att företaget går med vinst, samtidigt som de anställda ska vara nöjda och belåtna. Att erbjuda och säkerställa en tjänstepension ökar sannolikheten att dina anställda stannar kvar, samtidigt som värvningen av nya stjärnor blir enklare och mer sannolik. Läs vidare för att veta varför.

Tjänstepension: Ett ess i rockärmen för dig som arbetsgivare

När den vassaste i branschen är ute på marknaden och tackar ja till konkurrentens jobberbjudande, så finns det inte mycket att göra. Men för att undvika framtida förluster bör du göra dig och ditt företag så attraktivt som möjligt för dina potentiella medarbetare. Tjänstepensionen hjälper dig med det. Du som arbetsgivare är själv ansvarig för att betala tjänstepensionen, men alla väljer inte att göra det. Genom att erbjuda det under rekryteringsprocessen så ökar du således ditt värde i den arbetssökandes ögon.

Konsultering

Men det är inte lätt att veta vilken summa som gäller, vad lagen säger eller vilka övriga faktorer du som arbetsgivare måste förhålla dig till. Därför är det av största vikt att du ber om konsultering av de som är kunniga i ämnet. På samma sätt som du vill vara ledande i din bransch, så bör du även respektera och lita på att det finns hjälp att hämta av pionjärer på andra marknader. En konsult för tjänstepension är en av dem.

Satsa på långsiktighet

Självklart vill du att ditt företag går i vinst. Men inte bara under några år. Ditt företag ska blomstra och helst konkurrera ut snarlika företag – men det kommer inte ske om du som chef inte planerar långsiktigt. Många tänker att de endast förlorar pengar på att betala ut tjänstepension, men faktum är att du går i vinst när du investerar i dina anställda. Det genererar arbetsvilliga och lojala arbetare. Om du visar tecken på snålhet och snikenhet, är du däremot nästan garanterad att bli bortprioriterad på marknaden: Både av anställda, investerare och samarbetspartners.

Var en strategisk, rättvis och långsiktig chef. Anlita en konsult i frågan.